Tjörnrundan 50 km

Tävling 2 – Tjörnrundan i ur och skur – check!

Jag kan inte säga annat än att jag är nöjd. Börjar bygga på min tävlingsrutin och bygger upp min mentala balans inför att prestera! Det kommer att behövas inför kommande utmaningar!

Tjörnrundan 50 km startade kl 9.30 i Skärhamn. Det betydde att vi fick gå upp vid 6-tiden för att vara klara att rulla iväg kl 7. Inga problem. Kaffe, lätt frukost, vattenflaskor fyllda med sportdryck och vatten. Alla tillbehör packade (igår). Vi anlände i god tid och hämtade nummerlappar. Därefter åkte vi och parkerade bilen. Jag var skitnervös! Fråga mig inte varför… Men jag satte mig i bilen en stund och fokuserade, tänkte varför gör jag detta och gick igenom mina ”mentala check-points” i huvudet. Mycket bättre. Ett tävlingslugn infann sig och vi förberedde oss att åka iväg till starten.

Många cyklister var det – kul. 9.30 startade vi och så var vi iväg. Tyvärr fick vi stanna redan efter dryga 700 – 800 meter, min cykelsadel ”dök” och jag höll på att glida av cykeln. Jäklar var nog det snällaste ordet jag tänkte då. Vi hade inte tagit med oss några verktyg utan tänkte förlita oss på service-bil. Den kom efter c:a 10 – 15 min och vi fick snällt vänta. Men när de väl kom var det snabbt fixat att dra till skruven under sadeln och så var vi iväg. Nu tryckte jag på bra – adrenalinet pumpade och jag var ganska förbannad. Men.. ingen idé att gråta över spilld mjölk, bara att göra det bästa av situationen.

Vi hade tur med vädret fram till c:a 30 km då började det regna och blåsten tilltog. Det blev en rejäl skur för att sedan bli uppehåll ett tag till. Stefan stannade för att dra på sig jacka och byxor men jag struntade i det. Vi cyklade vidare och då kom nästa skur. Den var värre, Nästan hagel i regnet och nu blåste det rejält – men skam den som ger sig. Vi cyklade på och kom i mål på 2,27 – 2.28 (min Garmin). Dricka, bulle, banan och så medalj. Nöjd ändå. Vi snittade över 20 km/h och det är en bra början.

DSC_0003

Nu var himlen nästan svart så vi skyndade oss till bilen. När vi körde ut ur Skärhamn började det ösregna ordentligt – skönt att vi slapp fler skurar.  På vägen hem stannade vi på Burger King och smakade den nya X-long – men jag orkade inte äta så mycket så Stefan fick äran att äta 1,5 burgare. Han var desto hungrigare – lucky me!!

 

Det här inlägget postades i Cykel, Tävling. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tjörnrundan 50 km

  1. Ultrastefan skriver:

    Grymt bra jobbat! Jag är stolt över Dig!

  2. Ultrastefan skriver:

    Du satt vackert i sadeln 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.