Skövde 6-timmars – Race-rapport

Då var det dags för Skövde 6-timmarslopp – för att se var jag står med löpningen.

Det har varit stökiga veckor, vi har förberett flytt på jobbet och på fredagen innan tävlingen for jag fram och tillbaka som ett skållat troll för att få allt klart. Men slutligen så var vi iväg. Stefan körde och jag var tacksam för det, jag var helt slut i rutan, inte den bästa uppladdningen. Så småningom kom vi fram till hotellet och kunde checka in och hämta nummerlappar. Många bekantskaper i foajén, det var trevligt att prata med folk.

20150307_074424Så här såg det ut från hotellet.

På lördagen var vi uppe tidigt för att äta frukost och förbereda oss inför start. Molnigt ute och blåst. Det kunde ha varit värre.

Klockan 10 startade vi och jag höll mig till planen att gå i rask takt. Vinden ställde till en del och efter 2-3 varv funderade jag på att bryta. Men – jag kom ihåg vad jag lovat mig själv – jag skulle klara det här mentalt och verkligen hålla på i 6 timmar, tills slutskottet ljöd. Jag saktade farten och stannade och tog lite dricka. Efter knappt halva tiden blev det en toa-paus men sen igång igen.

20150307_131743Halvvägs in i loppet – funkar…

Jag fyllde på med dryck och lite mat, gick ett varv med Stefan, fortsatte själv och matade på. Intalade mig att det här fixar jag och att det gällde att klara hela tiden nu. Detta ska i första hand vara en mental test, jag kunde inte förvänta mig något speciellt i km-väg då jag inte kört några långpass. Det var smart för även om det kändes rejält i slutet så fixade jag det. Tack för sällskapet sista varvet älskade make – vi provade en liten spurt till och med!

20150307_161413

Efter en varm dusch och lite mat och dryck kändes det bättre. Hade lite svårt att sova på natten men det är smällar man får ta. Efter frukosten på söndag morgon åkte vi hemåt igen. Jag är verkligen nöjd, jag håller mentalt, nu gäller det att träna mera löpning, styrka och smidighet.

20150308_115115På väg hem…

Det här inlägget postades i Löpning, Mental träning, Tävling. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.