Nytt huvudmål 2014

Efter att ha funderat en hel del och blickat tillbaka på slutet av 2012 och  inledningen av 2013 – och – efter att ha tagit med det jag skrev om i förra inlägget (då jag beslutade mig för att inte delta i 1/2 Ironman på Tjörn) så har jag satt ett nytt huvudmål för nästa år – VÄTTERNTRIATHLON – Långdistans – i månadsskiftet juni/juli 2014.

Att göra en IRONMAN är fortfarande något jag vill göra men jag ska göra det 2015 istället. Detta pga att jag vill ha en bra och stabil tävlingssäsong bakom mig innan jag anmäler mig till en IM- tävling,  som dels kräver att man är vältränad i de 3 grenarna simning, cykling och löpning men även är helt framme mentalt. Det är helt enkelt för mycket pengar att chansa.

Däremot kommer jag att träna som inför en Ironman. Det här gör att jag kan anmäla mig senare och få ett kvitto på att formen är bra – både fysiskt och mentalt.

vaetterntriathlon_0

Ovanstående bild är tagen av Micke Fransson och ur albumet Vätterntriathlon 2013.

Idag är det ungefär 2,5 vecka tills jag har semester. Resterande del av denna vecka kommer att ägnas åt att förbereda mig för 1000 meter Open Water på lördag. Det är första delen av Tjörnklassikern som ska avverkas. Nästa vecka kommer jag att cykla till jobbet alla dagar utom torsdag som blir vilodag. Sista veckan innan semestern börjar kommer att ägnas åt löpning.

På lördag den 3 augusti är det dags för Horla triathlon – 400 meter simning, 27 km cykel och 7,6 km löpning. Efter denna tävling kommer jag att göra en utvärdering och sätta nästa delmål.

Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Mental träning, Simning, Vikten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.