Horla triathlon

RACE-BERÄTTELSE:

Jag får väl börja med fredag kväll då allting sket sig (ursäkta uttrycket).  Annika (vår nyvunne triathlonkompis) kom och lämnade sin cykel, hjälm och skor inför triathlonet på lördag. Vi fikade lite och sedan tog hon bussen hem.

Då skulle Stefan och jag kolla av min cykel inför tävlingen. När vi hade pumpat bakdäcket och skulle dra ut pumpen från ventilen så drogs hela ventilen ut och luften försvann från däcket. Cykelslangen totalförstörd!!  Jävlar var bara förnamnet!  Snabbt ner till OK Q8 för att se om de hade reservslang men naturligtvis var den slut. Vi konfererade en stund innan vi beslöt oss för att jag skulle prova att cykla på Stefans cykel. Snabbinställning och sedan ut och provcykla – fungerade ok – inte optimalt men vad var mina möjligheter? Att åka till Sävedalens cykel 9.30 på tävlingsdagen kändes inte som ett optimalt val.

När vi hade fixat med allt och jag hade packat mina triathlongrejer var vi båda helt slut. Vi satte oss i hammocken, i den ljumma, härliga kvällen och drack en öl och försökte lugna ner oss.

LÖRDAG

Upp och fylla flaskor med sportdryck, äta frukost och vänta in Annikas ankomst (med buss). Ner och montera cyklar på taket och sedan bar det iväg.

Det rådde en härlig stämning i tävlingsområdet. Vi gick först och hämtade våra nummerlappar, sedan lastade vi av cyklar och triathlongrejer. Bort för att hitta vår plats och förbereda. Pust!! Det var varmt så det gällde att dricka ordentligt.

Horla_2013

Här är det lite pep-talt och pre-race talk av coachen Stefan som följde med som trunkbärare och rutinerad triathlet.

Vid 12.30 var det genomgång inför tävlingen och dessutom sjöng vi nationalsången och blev välsignade av präst – inte illa. Sen var det dags att bege sig till simstarten. Det var c:a 350 anmälda – och nytt deltagarrekord.

DSC00046 Jag hade bestämt att simningen skulle vara enkel, vädret hjälpte också till. Ingen våtdräkt och så bröstsim. Som sagt, keep it simple!!

DSC00048

Startskottet ljöd, jag startade ganska långt bak och tog det lugnt i början. Det gick fint, det blåste lite men ingen fara. Jag kunde ta i mer och mer och simmade om flera trots att jag simmade bröstsim.

Upp och bytte till cykel. Lite småkrångel med styret som låste sig i vänsterläge så växlingen tog nästan 8 minuter. Nåja, jag kom iväg och drog på direkt. Mycket backar första delen för att sedan följas av ganska böljande bana med en del nerförsbackar. Där försökte jag dra på lite extra. Enligt min Garmin tog cyklingen c:a 1 timme och 15 min – en klar förbättring mot tidigare tider.

Efter c:a 1.37 var jag iväg på löpningen – trött och stum i benen och mycket medveten om att löpträningen inte varit den bästa sista tiden. Tuff löpning med en riktigt brant backe. Jag gick och sprang/joggade om vartannat. Det viktigaste denna gång var att komma i mål. Det gjorde jag på c:a 2.53 – ingen höjdartid men jag var riktigt nöjd ändå. Detta är ändå första triathlonet sedan 2005 och jag kom i mål! Hurra!!

DSC_0032

 

Det här inlägget postades i Mental träning, Tävling. Bokmärk permalänken.

4 svar på Horla triathlon

 1. Ava skriver:

  Himla bra gjort – stort grattis!

 2. ebbe2006 skriver:

  Stort grattis till den bedriften!

 3. biatigger skriver:

  Toppen! Bra jobbat! // Bia

 4. Annika skriver:

  Fantastiskt bra kämpat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.