Ferrari…vrooooom!!

Idag är den stora dagen då jag ska få köra supersportbil och i mitt fall en Ferrari. Jag fick egentligen en stuntkörning som 50-årspresent men företaget som anordnade stunt-körningen strulade så mycket så jag bytte in den mot att få köra supersportbil. Jobbade halvdag och åkte sedan hem.

Vid kvart över fyra begav sig Stefan och jag till Landvetter Airport Hotel där vi skulle möte upp Lotta och Anders (som skulle kolla in underverken till bilar, Anders är nämligen också väldigt bilintresserad). Vi var ute i väldigt god tid och fick se en vit Lamborghini och en röd Ferrari komma in för de som skulle köra innan oss.

20130430_170512 20130430_174615

Vid tjugo i sex var det så min tur. Jag fick en kort instruktion och sedan bar det iväg på lite småvägar till att börja med. Jag fick känna på bilens krafter och hur den fungerade.

Ferrarin jag körde var en F430, med en maxfart på 360 km/timmen och kraftfull motor. Jag började att köra med automaten och utan paddlarna. Ferrarin är bredare än en vanlig bil så jag fick tänka lite på var jag hade bilen – men det var inga problem.

Efter ett tag körde vi ut på motorvägen och det är här den verkliga upplevelsen kom. Jag accelererade upp till c:a 120 km/timmen på nolltid. Som mest låg jag på 180-190 km/timmen och det var en fantastisk känsla. Det bästa var när jag fick prova kick-down funktionen på bilen, jag fick växla ner till rätt hastighet och sedan ”gasen i botten” . Vad ska jag säga – WOW, WOW, WOW!! Otroligt – fantastiskt – underbart.

Efter att kört mesta delen på motorvägen, provat på att växla upp och ner med paddlarna,  körde vi tillbaka till Landvetter och gänget som stod och väntade. Tack för den här upplevelsen, den kommer jag leva länge på!!!

Ferrari_0430_2

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.