Dag 12 på den ”mentala stegen”

GÖTEBORGSVARVET!

Vi vaknade av egen kraft idag, inga väckarklockor. Det är det som är så skönt med Göteborgsvarvet. Det startar på eftermiddagen.

Efter en lätt frukost (magen är fortfarande lite darrig) så förberedde vi oss för dagens äventyr. 13.09 tog vi bussen in och det var massor med folk. Alla fick åka gratis på nummerlappen och det är ju bra för miljön. Vi lämnade våra väskor och ställde oss i den ”obligatoriska” toa-kön. Jag fick dock avbryta – det var för mycket folk och tiden rann iväg. Jag bestämde mig för att blev det akut så fick det bli ett stopp på banan.

Vi ställde oss i vår startgrupp och inväntade starten. Jag hade mina nya, korta 2XU-tights, Seger kompressionsstrumpor och den nya Jogg-tröjan. Vi hann med ett litet foto innan startskottet ljöd.

20130518_145143

Det tog sin lilla tid att passera startmattorna men sen var vi igång. De första 5 km gick otroligt bra, jag kände mig stark och klädseln var perfekt. Jag skänkte en tacksamhetens tanke till PT Petri för all styrketräning – det kändes att bålstabiliteten var bättre och styrkan fanns i kroppen.

Km 5 – 10 gick lite långsammare och magen började kännas lite. Jag tog mest vatten men började även ta sportdryck och så tog jag en gel. Ett kort toa-besök blev det också.

Km 10 – 15 gick långsamt – varvade gång och lite löpning, magen kändes av – då hörde vi välkända röster –  det var våra LEK-vänner som stod och hejade – underbart, härligt men jag orkade inte riktigt mer än vinka till dom. Jag kände att jag måste vara i rörelse hela tiden.

Km 15 – till mål var en kamp. Magen, frånvaron av långpass och allmän trötthet gjorde sig påminda. Men vi kämpade oss i mål. Tiden struntar jag högaktningsfullt i denna gång. Detta var ett förberedande långpass inför Båstad marathon och det viktigaste var att komma i mål.

På kvällen träffade vi Marie-Louise, hennes syrra och Christin för en god middag på Lilla Torgets vinkällare. En mycket trevlig avslutning på dagen.

 

Det här inlägget postades i Mental träning, Tävling. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 12 på den ”mentala stegen”

  1. Ava skriver:

    Grattis till kämpandet och fullföljandet. Tråkigt att vi inte kunde komma och heja vid mål bara.

  2. carina skriver:

    Ni var på precis rätt ställe vid rätt tid! Tack för att Ni kom, det värmde oerhört 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.