Cykling och skärskådande av pipelines…

Tisdag och cykling på träningsprogrammet. Maken och jag hade bestämt oss för att cykla till och från jobbet. På det sättet kombinerade vi träning med lite miljötänk och sparande av bensinpengar.

Vi rullade iväg strax innan halvsju på morgonen i tät dimma. Denna lättade lite när vi närmade oss Göteborg men det kom några dimbankar till. Det skulle bli en fin dag. Mina 27 km till jobbet tog c:a 1.25 men då stannade inte jag klockan för stopp vid trafikljus, väjande för vägarbeten o d. Chefen hade redan kommit och han var gullig att öppna dörren för mig.

Dagen rullade på, det är mycket den här tiden på året + allt som låg och väntade efter semestern. Vid halvfem-tiden var jag i alla fall redo att cykla hemåt. Jag skulle passera förbi makens jobb och hämta upp honom. En liten omväg men bra träning. Han var klar och vi cyklade hemåt.

Precis när vi passerade över Oljevägen och jag skulle svänga höger hände det som ingen vill ska hända. Jag kom fel, missbedömde kurvan och gjorde en rejäl vurpa. Armen och axeln smällde i ordentligt och jag kanade ner under de pipelines som går vid sidan av GC-banan. Fastnade i en konstig vinkel och måste ha skrikit till för maken kom skyndande och hjälpte mig få loss cykeln så att jag kunde ta mig upp. Såg att jag (som tur var) missat en järnstaket som var precis till höger om mig. Det hade inte varit roligt att smälla in i det. Jag fick knuffa mig ut från under pipelines-röret och kom upp på fötter. Kände efter men det verkade inte vara något brutet eller något annat allvarligt. Inspektion av cykel. Farthållaren hade gått sönder men annars hade den klarat sig bra. Provade att cykla lite försiktigt och det verkade fungera, mer chockad än rädd faktiskt. Det hade gått bra.

Vi cyklade försiktigt vidare och passerade över Älvsborgsbron, förbi Jägedalsplatsen och fick väja för både cyklister och gående på cykelbanan. Ibland är det rena High Chaparall när man ska cykla hem. När vi kom förbi den lokala butiken inte långt från bostaden stannade vi och tog en pizza (delade) och en kall öl. Mycket gott.

20130903_183240

Sedan cyklade vi hem.

På kvällen fick maken hjälpa mig att smörja in högersidan med Voltaren gel och jag tog dessutom en Alvedon och en Voltaren innan jag lade mig. Hade lite svårt att somna, högersidan värkte rejält. Det kommer bli fina blåmärken men det hör ju liksom cyklingen till – en eller ett par vurpor. Tur i alla fall att det gick bra.

Det här inlägget postades i Cykel, Livet, Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.