35 dagar kvar till Båstad Marathon

BACKTRÄNING!

Header_Hammarbybacken

Idag stod det backträning på programmet och 7 km. Sagt och gjort! Efter en kopp kaffe åkte träningskläderna på och jag begav mig ut. Vi har en backe precis utanför huset. Den är inte brant men lite mer långseg. Den tänkte jag utmana idag.

Jag började med uppvärmning – ett varv på UI-banan och sedan blev det 6 rusher uppför backen. Jobbigt men nyttigt. Jag avslutade med ett varv på UI-banan med avslutande rush uppför backen. Lite nerjogg och sedan var jag klar.

Det kommer såklart bli mer backträning framöver. Båstad Marathon börjar med en seg uppförsbacke – uppför Hallandsåsen – på en sådär 6-7 km så det gäller att vara förberedd.

Bilden ovan är från backen vi brukade träna i – i Stockholm – Hammarbybacken. En riktigt ”pussgurka” till backen om jag får säga min mening. Den skulle jag ha behövt ha här nu.

Det här inlägget postades i Löpning, Träning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.